Feestelijke opening ’t Haventje

11-04-2018

Het nieuwe haventje van Esch wordt op 5 mei geopend. De officiële handeling wordt verricht door watergraaf Peter Glas en wethouder Eric van den Dungen van de gemeente Haaren. Aansluitend wordt ’t Haventje feestelijk ingewijd tijdens het jaarlijkse festival van de stichting Op Drift. Het festival ‘In veilige haven’ speelt zich deze keer helemaal af op en rond het water van het ’t Haventje, tijdens een speciaal programma.

Herdenking
Op Drift ‘In Veilige Haven’ start op 4 mei. Dan is er een herdenkingsevenement bij ’t Haventje, waar iedereen van harte voor is uitgenodigd. Om 18.45 uur start de wandeling bij De Witte Brug op Groenendaal richting ’t Haventje. Onderweg is er van alles te zien en te horen. Om 20.00 uur is het twee minuten stil bij de Poossteen. 

Spektakel
Op 5 mei is het terrein rond de haven geopend van 18.30 uur. Om 19.00 uur start de feestelijke opening. Waterschap De Dommel draagt het haventje dan over aan de gemeente Haaren. Daarna, tot ca. 0.30 uur, is het podium voor Esch’ talent. Het hele spektakel is te volgen vanaf de oevers van het haventje. Neem eventueel een eigen stoel mee, en ook wat muntgeld voor een drankje (pinnen is niet mogelijk).

Kijk voor het volledige programma op https://www.facebook.com/opdriftesch/.

 

« Terug