Meer ruimte voor water in beekdal Essche Stroom

20-12-2021

Waterschap De Dommel werkt al ruim 15 jaar aan een verbetering van het beekdal van de Essche Stroom. Vanuit de lucht is goed te zien hoe de beek op vele plekken weer door het landschap meandert. Ook in het buitengebied, tussen de Belversedijk, vlakbij kasteel Nemerlaer, en de stuw in Esch, zal de Essche Stroom weer door het landschap gaan kronkelen. Dit traject is de laatste schakel van het gehele Essche Stroom project dat eind 2023 klaar moet zijn. Nog net op de valreep van 2021 is er een mooie mijlpaal bereikt. Het projectplan Herinrichting Essche Stroom Bruggelaar is klaar en kan worden ingezien van 20 december 2021 tot en met 1 februari 2022.

Ontwerpprojectplan ter inzage

Op 14 december 2021 heeft het Dagelijks Bestuur van Waterschap De Dommel het ontwerpprojectplan Herinrichting Essche Stroom Bruggelaar vastgesteld. Het projectplan is vanaf 20 december 2021 tot en met 1 februari 2022 te bekijken. Een papieren versie van de plannen is ook beschikbaar. Deze kan, door de coronamaatregelen, alleen op afspraak worden ingezien. U kunt hiervoor contact opnemen met Waterschap De Dommel, tel: 0411-618618

Geen inloopbijeenkomst, afspraak is wel mogelijk

“Het idee was om een inloopbijeenkomst te organiseren, zodat de omgeving de ontwerpen kan inzien en met ons daarover in gesprek kan gaan”, geeft Hans Koekkoek aan. “Maar helaas is het, nog altijd, niet vanzelfsprekend om dit soort bijeenkomsten te houden.” Wie toch graag met het projectteam in gesprek wil om de plannen door te spreken, kan zich aanmelden via esschestroom@dommel.nl. Op maandag 17 januari en donderdag 20 januari 2022 is het mogelijk om, op afspraak, naar het waterschapskantoor in Boxtel te komen. Uiteraard kan het gesprek ook online plaatsvinden, wanneer dat de voorkeur heeft.

Lees hier het volledige artikel Meer ruimte voor water in beekdal Essche Stroom

Meer informatie projectpagina Essche Stroom Bruggelaar

« Terug