Goede sfeer inloopbijeenkomst Nemerlaer

06-10-2011

Tijdens een vrije inloopinformatiebijeenkomst in de middag- en avonduren van woensdag 14 september jongstleden liet een kleine schare bezoekers zich in het souterrain van Kasteel Nemerlaer gedetailleerd informeren over het gelijknamige project. “Het was erg prettig om de aanwezigen individueel te woord te kunnen staan en in te gaan op hun vragen en interesses,” aldus projectleider Hans Koekoek.
 

Gerichte en spontane bezoekers
Een deel van de bezoekers was gericht op de bijeenkomst afgekomen naar aanleiding van de berichtgeving hierover in de krant. Maar ook wandelaars en fietsers die regelmatig in het gebied komen en toevallig in het Souterrain van het kasteel neerstreken, waren geïnteresseerd. Eenmaal ter plaatse wilden deze spontane bezoekers graag weten wat Waterschap De Dommel met ‘hun’ wandel- en fietsgebied van plan is.
 
Verdeelde interesse
Van de projectleider had het bezoekersaantal overigens best hoger mogen liggen, maar aan de andere kant gaf deze opkomst Martijn Fliervoet van Brabants Landschap en Martijn Antheunisse van Waterschap De Dommel ook de kans om iedere bezoeker uitgebreid te woord te staan: “De een wilde tot in het detail weten hoe het komt dat deze natte natuurparel deels verdroogt is en hoe we de bestaande waarden willen herstellen of uitbreiden, de ander was meer geïnteresseerd in de beleidsmatige kant van het project,” vertelt Hans Koekoek, die zelf ook met plezier enkele vragen uitgebreid beantwoorde.

Inspraakprocedure
Het projectplan Nemerlaer is na goedkeuring van het bestuur in juli dit jaar, medio augustus de inspraakprocedure ingegaan. Deze procedure loopt nog tot begin oktober 2011. Eigenaren in het natuurgebied krijgen persoonlijk bericht van de voortgang.

Meer informatie
Neem voor meer actuele informatie over het project Nemerlaer contact op met projectleider Hans Koekkoek tel. 0411 – 618 408 of e-mail hkoekkoek@dommel.nl.

Kijk voor algemene achtergrondinformatie en eerdere berichten in het menu aan de rechterzijde op deze webpagina.
 

« Terug