Mooi cadeau: een bankje dat uitkijkt over de Kleine Aa!

18-01-2012

Ter ere van haar 75e verjaardag wilde mevrouw A. Van Geffen-Van der Meijden uit Eerde iets bijzonders doen. Als dankbaarheid voor een goed leven en een goede gezondheid vond ze het een mooi gebaar om een bank te schenken aan de gemeenschap. En wel aan de Kapelweg in Boxtel, waar zij als jong meisje is opgegroeid en heeft leren fietsen. Sinds 2 november 2011 kunt u er officieel op uitrusten!

Officieel rustpunt
Een cadeau voor de gemeenschap. Van iemand uit die gemeenschap. Zoiets gebeurt niet vaak. Waterschap De Dommel en gemeente Boxtel waren dan ook direct enthousiast over het verzoek van mevrouw Van Geffen-Van der Meijden om een bankje te mogen plaatsen aan de Kapelweg. Op 2 november 2011, was het zover: in het bijzijn van familie en vrienden onthulde mevrouw Van Geffen-van der Meijden, samen met haar kleinzoon en de kleinzoon van haar broer, wethouder P. van de Wiel van gemeente Boxtel en projectleider Beekherstel Kleine Aa, de heer H. Koekkoek, dit officiële rustpunt.

Ik hoop dé ge geniet
Bij zo’n bijzonder moment hoort een toespraak. En die gaf mevrouw Van Geffen-Van der Meijden maar al te graag. In een anekdotisch verhaal vertelde zij hoe zij op deze locatie aan de Kapelweg leerde fietsen en dat zij dit nog steeds heel graag doet. Het brengt haar naar tal van mooie locaties en een rustpauze in de natuur ontbreekt op zo’n moment niet. Mevrouw is er heel dankbaar voor dat zij nog in de gelegenheid is om dit te kunnen doen en vindt dat de heringerichte Kleine Aa langs de Kapelweg ook een mooi rustpunt is. Haar broer maakte het bankje en voorzag het van een gegraveerd plaatje met daarop de woorden “Ik hoop dè ge geniet op men geboortegrond. Dè doe ik ok”. En met precies deze woorden sloot mevrouw haar toespraak af.

Zien?
Wilt u het bankje zien? Pak dan de fiets of trek uw wandelschoenen aan en begeef u zelf naar de Kapelweg. En als u er dan toch bent, ga dan even zitten en geniet van het uitzicht. De kabbelende Kleine Aa kronkelt sinds afgelopen zomer weer in alle jaargetijden even prachtig door het landschap!
« Terug