Halsche Beemden: een hydrologische waterpuzzel

18-01-2012

Begin 2011 zijn Waterschap De Dommel, Brabants Landschap en adviesbureau DHV gestart met het maken van  een integraal plan voor  de herinrichting van de Halsche Beemden. Het projectplan had nu klaar moeten zijn. Dit is niet gelukt.

Zorgvuldigheid
Nicola Jansen, projectmedewerker van het waterschap legt uit waarom: “In de Halsche Beemden zoeken we samen met onze partners naar mogelijkheden voor beekherstel in combinatie met gestuurde waterberging. Dit blijkt een hydrologische waterpuzzel: de maatregelen die in de Halsche Beemden nodig zijn, kunnen namelijk nadelige gevolgen hebben voor de kern van Esch en landgoed Bleijendijk. We moeten uiteraard voorkomen  om met het inrichten van de Essche Stroom wateroverlast op andere plaatsen te veroorzaken. Daarom zijn we extra zorgvuldig bij het maken van de toch al ingewikkelde, en daardoor tijdrovende, hydrologische berekeningen.”

Planning
Nicola Jansen besluit: “Er wordt hard gewerkt om het plan voor de zomer van 2012 klaar te hebben. Na de zomer organiseren we een inloopbijeenkomst om de maatregelen voor dit gebied toe te lichten. Op dat moment start ook de officiële inspraakprocedure.”

Meer informatie
Wilt u meer weten over dit deelproject? Neemt u dan contact op met projectleider René Iemenschot. Hij is te bereiken op tel. 0411 – 618 380 of via e-mail riemenschot@dommel.nl. Kijk voor algemene achtergrondinformatie en eerdere berichten in het menu aan de rechterzijde op deze webpagina.
 

« Terug