Uitvoering natte natuurparel Nemerlaer augustus 2012 van start

03-07-2012

Het aanbestedingstraject is afgerond, de uitvoerder geselecteerd en de planning in kaart gebracht. Direct na de bouwvak start aannemer Jan van den Boomen uit Liempde met de werkzaamheden. Medio oktober moet hij alle vernattingsmaatregelen op landgoed Nemerlaer hebben uitgevoerd.

Zorgvuldig
“Op dit moment is aannemer Van den Boomen volop bezig met het in kaart brengen van alle werkzaamheden,” vertelt projectleider Hans Koekkoek van Waterschap De Dommel. “Hoe beter de voorbereidingen, hoe beter hij kan inspelen op de situaties in dit natuurgebied. Want ook al zijn de maanden augustus en september de droogste periodes, het gebied blijft relatief vochtig. Het is tenslotte een natte natuurparel.” Eind oktober moet de aannemer klaar zijn met de grote hoeveelheid kleine maatregelen die De Dommel in dit gebied wil treffen. “Daarna wordt het te nat en zou het kunnen gebeuren dat er schade ontstaat aan de aanwezige flora en fauna. Dat willen we voorkomen,” aldus Hans.

Informatie
Wilt u weten welke vernattingsmaatregelen de aannemer op het landgoed gaat uitvoeren? Klikt u dan rechts in het menu op de button ‘Landgoed Nemerlaer’. Bellen naar of mailen met projectleider Hans Koekkoek kan natuurlijk ook. Zijn telefoonnummer is 0411 614408, het emailadres  hkoekkoek@dommel.nl
« Terug