14 April excursie natte natuurparel Nemerlaer

23-03-2013

Bent u geïnteresseerd wat er nu precies is gebeurd bij Landgoed Nemerlaer? Benieuwd wat het waterschap heeft gedaan om de waterhuishouding in dit natuurgebied aan te passen? En zou u  willen zien hoe de natte natuurparel er nu bij ligt, terwijl een deskundige uitlegt welke planten en dieren u er over een poosje aantreft? Kom dan op zondagochtend 14 april 10.00 uur naar de parkeerplaats bij de kruising van de Belversedijk en de Posthoornseweg in Haaren. Van daaruit verzorgen Brabants Landschap en Waterschap De Dommel een twee uur durende excursie door natte natuurparel Nemerlaer!

Gratis deelname
Om 10.00 uur precies willen excursieleiders Hans Koekkoek van Waterschap de Dommel en Martijn Fliervoet van Brabants Landschap vertrekken. “Hans en ik willen als voormalig projectverantwoordelijken heel graag uitleggen wat het natuurherstelplan op landgoed Nemerlaer inhoudt,” vertelt Martijn. “Het wordt  een echte excursie, geen natuurwandeling, al kan het geen kwaad om stevige wandelschoenen aan te doen.” In de twee uur die de heren straks met u onderweg zijn leggen ze maximaal drie kilometer af: “Op die manier kunnen we her en der letterlijk stil staan bij alles wat er is gebeurd en waarom en welke dieren en planten de mensen hier over een tijdje kunnen verwachten. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen. Graag zelfs! “  Gaat u mee? U bent van harte welkom. Deelname is gratis. U hoeft zich vooraf niet aan te melden!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Hans Koekkoek tel. 0411 – 618 408 of e-mail hkoekkoek@dommel.nl.
Of lees meer informatie op deze website bij Landgoed Nemerlaer.

Excursie natte natuurparel Nemerlaer
Datum: zondag 14 april 2013
Locatie: parkeerplaats bij spoorwegovergang Belversedijk en Posthoornseweg in Haaren (zie kaartje bij dit artikel)
Vertrek: 10.00 uur
Duur: 2 uur
Kosten: gratis  


 « Terug