Tentoonstelling natuurspeelplaats 27 november 2014

25-11-2014

Klimbomen, glijbanen, boomhutten en een waterspeelplaats. Wie kinderen vraagt hoe zij het liefste buiten spelen, hoeft niet lang op antwoord te wachten. Dat geldt ook voor de kinderen van de Willibrordusschool in Esch.

 

 

Achter de basisschool, tot aan de dijk van de Essche Stroom, is een natuurzone voorzien. In gesprekken met Waterschap De Dommel hebben bewoners uit Esch, eerder dit jaar, geopperd om in die natuurzone ruimte te creëren voor natuureducatie en speelgelegenheid.

Ideeën genoeg
Sinds juli is er overleg tussen het waterschap, de school én de kinderen over de manier waarop dat het beste zou kunnen. De kinderen en de school hebben heel hard meegedacht. Want hoe maak je een natuurspeelplaats gaaf, mooi, toegankelijk en veilig? En zou je er ook iets kunnen leren over de natuur? Daar zijn veel ideeën uitgekomen.

Iedereen is welkom!
Op 14 november zijn alle ideeën bij elkaar geknutseld tijdens de jaarlijkse Willibrordusdag. En nu kunnen ze dus aan iedereen worden gepresenteerd. Dat gebeurt in een tentoonstelling in de Willibrordusschool (Postelstraat 19a). De tentoonstelling is open op donderdag 27 november tussen 16.30 en 19.00 uur. Iedereen is welkom, zeker ook de ouders. Ook medewerkers van het Waterschap De Dommel zijn aanwezig. Niet alleen omdat ze reuze nieuwsgierig zijn naar alles wat de kinderen hebben bedacht. Maar ook om toelichting te geven op de herinrichtingsplannen rondom de Essche Stroom.

Het vervolg
Na de tentoonstelling gaat het waterschap kijken welke ideeën haalbaar zijn en dus kunnen worden uitgevoerd. Leerlingen van de bovenbouw doen en denken daarbij mee, als echte adviseurs.
 

« Terug