Bewoners Esch en Ruiting blijven betrokken

08-12-2014

De herinrichting van de Essche Stroom bij Esch bevindt zich nog in de planfase. Bewoners zijn daarbij vanaf het begin betrokken. Om de zoveel tijd organiseert Waterschap De Dommel een bijeenkomst. Bewoners horen dan de voortgang in de plannen en kunnen daarop reageren.

Tijdens de laatste bijeenkomst in Ons Café, presenteerde het waterschap de contouren van het complete plan. Daarna is noodzakelijk technisch rekenwerk en onderzoek verricht om onder andere de stevigheid van de dijken te bepalen. Dat kostte tijd, omdat verschillende situaties om verschillende oplossingen vragen. In november is daarover met de direct betrokken bewoners gesproken. De suggesties die bewoners nog hebben gedaan, worden op dit moment nog meegenomen in de detailuitwerking. Ook worden er nog aanvullende stabiliteitsberekeningen gemaakt.  

Samen optrekken
Projectleider Hans Koekkoek: ‘We trekken samen op. Wij laten regelmatig zien waar we staan en bewoners laten horen wat ze ervan vinden. Dan kunnen wij weer verder denken hoe we de oplossingen voor verschillende situaties in één lijn zetten. Daarover hebben we overigens nog geen besluit over genomen. Na de Kerst komen we eerst bij betrokken bewoners terug. Het ziet ernaar uit dat het totale plan in het voorjaar van 2015 kan worden gepresenteerd.’

« Terug