Ontwerp waterontdekplek aangepast

14-10-2016

Het ontwerp voor de waterontdekplek bij de Willibrordussschool is gewijzigd. In juni spraken bewoners zich al positief uit over het plan. Maar zij vroegen het waterschap ook om hun privacy en uitzicht vanuit de woningen beter te waarborgen.

‘Het plan is nu aangepast,’ zegt landschapsarchitect Kees Ykema. ‘Het nieuwe plaatje laat duidelijk zien dat de waterplas kleiner wordt. Bovendien ligt het water nu meer naar het noorden en dus verder verwijderd van de woningen. Verder hebben we de aarden heuvels en de bomen verplaatst, die tussen de woningen en de plas waren gepland. Het wandelgebied verschuift daarmee ook. Het resultaat voor aanwonenden is dat hun rust beter gewaarborgd is en dat zij vrij uitzicht houden over het hooiland, met veel bloemen en vlinders.’

Met deze aanpassingen is aan de wensen van bewoners voldaan zonder dat de kwaliteit van de waterontdekplek is aangetast. De weg is nu vrij voor bestuurlijke besluitvorming over het ontwerp.

bekijk hier de nieuwe waterontdekplek.

Eerder nieuws over de waterontdekplek

« Terug