Excursie door het dal van de Esschestroom

19-05-2009

Op zaterdag 6 juni organiseert Natuurgroep Gestel een excursie door het dal van de Esschestroom. Anja de Wit van Waterschap de Dommel heeft op 19 maart jl. een prachtige lezing gehouden over de herinrichting van de Esschestroom. In aansluiting hierop organiseert de Natuurgroep Gestel een fietsexcursie door het dal van de Esschestroom.

Route
Onder leiding van Anja fietsen we vanaf De Huif via Hal en De Eikenhorst naar Esch. Vervolgens naar Haaren en Nemerlaer om langs Luissel weer terug te keren naar Esch en Sint Michielsgestel. Onderweg horen we van Anja en zien we wat het waterschap van plan is met de herinrichting van dit riviertje. Bij Nemerlaer is al en gedeelte gereed. Ook werkt sinds kort de vistrap in de aansluitende meanders van de Nemer. We pauzeren in Haaren en zijn rond 13.30 uur weer terug bij De Huif.

Deelname
We vertrekken om 09.00 uur per fiets vanaf Gemeenschapshuis ‘De Huif’ te Sint-Michielsgestel. Deelname is gratis, ook niet-leden zijn van harte welkom. Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel: 073-5514325 of michel.langenberg@home.nl

« Terug