Groene verbinding bijna klaar

04-07-2017

Het duurt niet lang meer of het gebied rond de Essche Stroom is één onderbroken strook nieuwe natuur. Met een beetje geluk is eind dit jaar de ‘ecologische verbindingszone’ (EVZ) klaar. Dan kunnen dieren en planten zich ongehinderd over een grote afstand verplaatsen.

Op 11 mei organiseerde Waterschap De Dommel een inloopmiddag voor iedereen die meer wilde weten over de EVZ. De aandacht ging vooral uit naar de drie locaties die worden ingericht als ‘stapstenen’ in de EVZ.

Natuur en privacy
De bezoekers toonden zich enthousiast over de laatste ontwerpen voor ’t Haventje, de Waterontdekplek en het Essche Loopje. Over de waterontdekplek bij de Sint-Willibrordusschool is de afgelopen tijd veel overleg gevoerd. Inmiddels is iedereen blij met het mooie stukje natuur, terwijl tegelijk omwonenden hun uitzicht en privacy houden.

Besluit
‘Nu gaat het gas erop!’, zei assistent projectleider Nicola Jansen. ‘Als alles meezit, zouden eind december de drie stapstenen gereed kunnen zijn.’ Op 27 juni heeft het dagelijks bestuur van het waterschap een definitief besluit genomen. Vanaf 1 juli liggen de definitieve ontwerpen voor de drie locaties officieel ter inzage. De stukken zijn in te zien via www.dommel.nl onder ‘bekendmakingen’. 

« Terug