Beestjes kijken

04-07-2017

De kinderen van de Sint-Willibrordusschool kunnen bijna niet meer wachten op ‘hun’ waterontdekplek. Is er niet alvast een beetje te zien van het leven onder water? Welke beestjes zwemmen er rond en wat kun je daaruit afleiden?

In mei organiseerde de school het project ‘inrichten van de eigen leefomgeving’. Met ook veel aandacht voor de waterontdekplek. Want wie nu studeert, ziet straks des te meer.

Ecologie
En dus kwam Iris van der Laan op school. Iris is ecoloog bij Waterschap De Dommel. Zij weet alles van planten en dieren. En van water natuurlijk. Iris had een bak mee naar school genomen. Die had ze van tevoren gevuld met water uit de sloot bij het Waterschap. Samen met haar zagen de kinderen dat er veel en allerlei soorten kleine beestjes in het water zwemmen. Door op een kaart te kijken, kon je zien welke precies. Iris vertelde dat sommige diertjes heel gelukkig zijn in stromend water, en andere juist in een stilstaande poel. En dat je aan de beestjes kunt zien of het water van goede of slechte kwaliteit is. Iris is zelf gek van kleine beestjes. Toen ze terugging naar kantoor, waren de kinderen dat ook. 

« Terug