Esschenaren omarmen hun nieuwe haventje

11-06-2018

Door de sleutel over te dragen aan loco-burgemeester Carine Blom heeft watergraaf Peter Glas op zaterdag 5 mei 2018 het beheer van ´t Haventje van Esch overgedragen aan de gemeente Haaren. Dat gebeurde tijdens het evenement ´In Veilige Haven´ van de Essche stichting Op Drift.
 

Ook werd de ecologische verbindingszone Essche Stroom officieel opgeleverd door de watergraaf, die aangaf heel enthousiast te zijn over dit project van Waterschap De Dommel. `Naast het beekherstel hebben we hier teruggebouwd wat ooit was. En dat hebben we samen met de bewoners van Esch gedaan.´

Honderden toeschouwers
Die bewoners waren zaterdag ook in groten getale aanwezig tijdens de feestelijke opening van de haven. Honderden toeschouwers zagen hoe de watergraaf en de loco-burgemeester de haven binnenkwamen op bootjes  met daarop ook muzikanten van muziekvereniging Willibrordus. De watergraaf, de burgemeester en gedeputeerde Johan van den Hout gaven unaniem aan te hopen dat ´t Haventje net zo´n belangrijke ontmoetingsplek voor bewoners gaat worden als het vele eeuwen geleden al was.  

Opening 't Haventje

 

« Terug