Feestelijke opening Kikkertuin

01-05-2018

Leerlingen van basisschool Willibrordus in Esch hebben De Kikkertuin  in Esch feestelijk geopend. De Kikkertuin is de naam van de bijzondere, educatieve waterontdekplek die achter de school en dichtbij de Essche Stroom ligt. Deze plek maakt onderdeel uit van de aangelegde natuurzone langs de Essche Stroom.

De opening werd gecombineerd met de 61e viering van de Nationale Boomfeestdag. De basisschoolkinderen uit Esch mochten zelf de aanplanting van De Kikkertuin verzorgen. Watergraaf Peter Glas en wethouder Eric van den Dungen van de gemeente Haaren gaven om 12.00 uur het officiële startsein: vanaf nu mag er in De Kikkertuin gespeeld én ontdekt worden. 

Paradijsje
Het grote stuk grasland achter de Willibrordusschool is een echt paradijsje geworden. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor dieren en planten. De waterontdekplek bestaat uit twee delen; een deel dat voor publiek toegankelijk is en een deel dat echt alleen is bestemd voor ontwikkeling van natuur.

Indrukwekkende maquettes
De leerlingen van de school hebben bijgedragen aan het ontwerp van het speelgedeelte. Al in 2014 is hiermee gestart. Toen hebben de kinderen, van groep 1 tot groep 8 indrukwekkende maquettes gemaakt van hun ideale water- en natuurplek. Ook is de leerlingenraad een dagje mee op excursie geweest naar een natuurspeeltuin in Oisterwijk. 

Poel
Alle wensen en ideeën heeft Landschapsarchitect Kees Ykema vervolgens omgezet tot een definitief ontwerp. Dit ontwerp is gepresenteerd aan de school en de directe omwonenden. Het is enorm enthousiast ontvangen. Dankzij aannemer Jan van den Boomen ligt er nu een poel met een houten vlonder van waaraf de kinderen waterbeestjes kunnen scheppen. Zij hebben een uitkijkpunt van boomstammen, een speelboom en een waterpomp aangelegd.

 

« Terug