Fietsexcursie met Natuurgroep Gestel

18-06-2009

Op zaterdag 6 juni organiseerde Natuurgroep Gestel een fietsexcursie door het dal van de Essche Stroom. Anja de Wit van Waterschap De Dommel gaf tekst en uitleg over de herinrichting van de beek.

De excursie volgde op een lezing die De Wit eerder dit jaar voor de natuurgroep hield. “Ik vond het leuk dat de natuurgroep me aansluitend uitnodigde om een rondleiding te geven”, vertelt De Wit. Meer dan 20 mensen stapten op de fiets. De tocht van rond de 30 kilometer ging vanaf De Huif naar Esch, Sint Michielsgestel en via Haaren terug naar De Huif. “Ik wilde graag laten zien, dat de omgeving van de Essche Stroom echt fantastisch mooi is. Zowel qua natuur als qua landschap. Er zijn nog veel onontdekte plekjes.”

Begrip
De Wit hoopt dat de deelnemers aan de fietsexcursie meer begrip hebben gekregen voor het feit dat de plannen die in 2005 zijn afgesproken, nog niet allemaal zijn uitgevoerd. “We werken op basis van vrijwilligheid aan de projecten rondom de Essche Stroom. Dat betekent dat de snelheid van uitvoering is gekoppeld aan de bereidheid van grondeigenaren om mee te werken.”« Terug