Heemkundekring werkt aan boek over Essche Stroom

05-11-2009

Om een breed publiek kennis te laten maken met de bijzondere geschiedenis van de Essche Stroom, brengt Heemkundekring De Kleine Meijerij volgend jaar een rijk geïllustreerd boek uit.

“Maar weinig mensen die langs de Essche Stroom wandelen, zijn zich ervan bewust dat dit riviertje een levendige cultuurhistorie kent”, vertelt Noud Smits, voorzitter van de Heemkundekring De Kleine Meijerij en betrokken bij de productie van het boek. “Vroeger is de Essche Stroom een belangrijke handelsvaarroute geweest, die werd bevaren door platte handelsschuiten. Hiervan zijn allerlei overblijfselen te vinden langs de Essche Stroom, zoals restanten van aanlegsteigers. Als Heemkundekring hebben we hierover en over andere sporen van menselijke bewoning veel informatie verzameld. Informatie die we graag toegankelijk willen maken voor omwonenden en andere geïnteresseerden.”

In 2010
Het boek wordt rijk geïllustreerd om een breed publiek aan te spreken. “We willen er in de eerste plaats een gemakkelijk leesbaar boek van maken, om de lezer op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de levendige geschiedenis van het gebied.” Wanneer het boek precies gaat verschijnen, weet Smits nog niet. “We zijn nu in het offertestadium. Onze doelstelling is publicatie in 2010. Het boek zal te zijner tijd waarschijnlijk verkrijgbaar zijn via de Heemkundekring en via Waterschap De Dommel.”

Informatie
Neem voor meer informatie over dit initiatief van Heemkundekring De Kleine Meijerij contact op met Noud Smits, tel. 013-5131694 of e-mail noud.smits@home.nl« Terug