Aankomst Sinterklaas met hulp waterschap

22-12-2009

Naast steeds beter vispasseerbaar, is de Essche Stroom in november ter voorbereiding van de aankomst van Sinterklaas ook ‘Sintpasseerbaar’ gemaakt. Het waterschap stelde onder andere een aankomstboot beschikbaar. Bekijk hier de uitzending van omroep Loesch waarin Anja de Wit van Waterschap De Dommel een toelichting geeft.

Sinterklaas stuurde een brief naar watergraaf Peter Glas omdat hij wist dat zijn pakjesboot zou vastlopen in de ondiepe Essche Stroom. Waterschap De Dommel schoot de Sint te hulp door hem een geschikte boot aan te bieden, waardoor de aankomst op 22 november zonder problemen verliep. “Ook gaan we aankomend jaar slib weghalen om de Essche Stroom weer dieper te maken”, vertelt Anja de Wit.

Nu is het moment
Het waterschap neemt niet alleen de wensen van Sinterklaas serieus maar ook de wensen van mensen die rondom de Essche Stroom wonen. “Iedereen mag zijn of haar wensen voor de Essche Stroom kenbaar maken. Liever nu dan over een paar jaar, want we zijn nu nog in de fase dat de plannen volop in ontwikkeling zijn. Dit is dus precies het goede moment om mee te denken en mee te praten”, laat De Wit weten.
 

« Terug