Wandelen langs de mooiste plekjes rondom de Essche Stroom

29-04-2010

Het Groene Woud, met een oppervlakte van maar liefst 35.000 hectare, kent vele mooie plekjes en is bij menig wandelaar een geliefd gebied. De wandelaars in deze regio kunnen hun hart ophalen, want de plannen voor een wandelknooppuntennetwerk van circa 800 kilometer zijn volop in ontwikkeling. Hiermee wordt ook het gebied rondom de Essche Stroom ontsloten.

Désiré van Laarhoven, coördinator recreatieve ontwikkelingen Het Groene Woud vanuit de Regio-VVV en tevens projectleider van het wandelknooppuntennetwerk: “Met het wandelknooppuntennetwerk worden er diverse knooppunten opgezet waarmee allerlei wandelroutes kunnen worden afgelegd. Er zijn geen vaste routes maar van knooppunt naar knooppunt kom je gegarandeerd uit bij de mooiste plekken in het gebied.”

Ontsluiting Essche Stroom
“Het wandelknooppuntennetwerk zorgt ook voor ontsluiting van de Essche Stroom door diverse knooppunten’’, vervolgt van Laarhoven. “Momenteel zijn lokale werkgroepen per gemeente bezig om te inventariseren welke wandelroutes er al zijn. Bij de inventarisering zal ook rekening worden gehouden met de toegankelijkheid van de wandelroutes voor minder validen, met de plaatsen die je per se gezien moet hebben en met de wensen die er zijn zoals bijvoorbeeld wandelpaden die nog ontbreken. De bevindingen van de werkgroepen zullen leiden tot een conceptkaart met knooppunten, die einde van dit jaar definitief gemaakt wordt. Medio 2011 zal het netwerk gerealiseerd zijn.”

Meer informatie
Wilt u meer weten over het wandelknooppuntennetwerk in Het Groene Woud? Neem contact op met Désiré van Laarhoven via (06)54775919.

« Terug