Essche Stroom aanwezig bij lokale evenementen

23-06-2010

Een kijkje in de keuken van Waterschap De Dommel? Dat kan tijdens de Leyetocht in augustus, tijdens diverse fietstochten in en rondom het gebied Essche Stroom. Ook afgelopen mei tijdens het bierpompfeest in Esch was er aandacht voor de Essche Stroom.

Goed bezocht bierpompfeest

De projecten in de Essche Stroom waren onlangs vertegenwoordigd op het bierpompfeest in Esch op Hemelvaartsdag. Waterschap De Dommel was een van de deelnemers aan de informatiemarkt. Het Bierpompfeest was weliswaar een koude, maar goed bezochte dag met veel belangstelling voor onder andere de werkzaamheden en ontwikkelingen rondom de Essche Stroom.

Fietsen door Brabant
Op zondag 15 augustus kan er weer genoten worden van de jaarlijkse Leyetocht, die zes mooie fietsroutes door Brabant biedt. De routes worden aangeboden in diverse lengtes en zijn zo geschikt voor zowel jong als oud. De Leyetocht heeft onder andere een startpunt in Esch en in Haaren. Tijdens deze fietstochten is het mogelijk om ook eens een kijkje bij Waterschap De Dommel te nemen! Op deze dag zijn de deuren van de rioolwaterzuivering in Haaren namelijk voor een ieder die wil opengesteld. Je kunt dan met eigen ogen zien hoe het proces van waterzuivering in zijn werk gaat. Op de zuivering staat ook een stand met informatie over onder andere de projecten in en rondom de Essche Stroom. Voor meer informatie over de Leyetocht kijk op www.leyetocht.bergmannet.nl.

« Terug