Basisschool groep 6 maakt kennis met Essche Stroom

10-04-2011

Dat de Essche Stroom ook voor de jeugd een interessant onderwerp is, bewees Wouter Kurstjens (9 jaar), de zoon van Arno Kurstjens, kantonnier voor stroomgebied Beneden Dommel. Wouter hield voor zijn klasgenootjes van groep 6 een spreekbeurt over de Essche Stroom en hij nam ze mee op een rondvaart. Resultaat: een dikke 10!

Arno Kurstjens over het ontstaan van het spreekbeurtonderwerp van zijn zoon: “Wouter vroeg me naar een onderwerp over zijn spreekbeurt. Na diverse suggesties heb ik geopperd om iets over de Essche Stroom te vertellen. De eerste reactie was natuurlijk dat dat saai was. Na mijn voorstel om met de klas dan als afsluiting van de spreekbeurt een stukje over de Essche Stroom te gaan varen, had onze Wouter de keus snel gemaakt: hij ging aan de slag!”

Rondvaart over de Essche Stroom
Wouter over zijn spreekbeurt: “Van papa had ik informatie, foto’s en kaarten gekregen over de Essche Stroom en we hebben samen de rondvaart voor de klas geregeld. Ik maakte een powerpoint-presentatie en op donderdagmiddag 17 maart heb ik mijn spreekbeurt over de Essche Stroom gehouden. Na de presentatie zijn we met de hele klas naar Esch gegaan. Daar lagen twee boten klaar waarmee we rond zijn gevaren. Iedereen mocht het roer even in de handen houden, dat was echt superleuk! De klas vond het interessant om te horen en te zien wat de Essche Stroom nou eigenlijk is. En het mooiste van al was, dat ik een 10 heb gekregen voor mijn spreekbeurt!”
 


 

« Terug