18 september 2011 Zondag Waterdag

10-06-2011

Op zondag 18 september organiseert Waterschap De Dommel voor de 6e keer de ‘Zondag Waterdag’. Gedurende deze dag laten we u graag zien wat onze taken en werkzaamheden zijn en op welke manier wij samen met onze partners werken aan schoon, voldoende en veilig water. Centrale locatie is dit jaar de rioolwaterzuivering in Haaren aan de  Oisterwijksedreef 1b. U komt toch zeker ook? Het belooft namelijk weer een spetterend dagje uit te worden vol plezier en inhoud voor jong en oud! 

Rondleiding rioolwaterzuivering
We zijn op dit moment nog druk bezig met de voorbereidingen, maar we kunnen al wel een tipje van de watersluier oplichten van de belevenissen die we aan het plannen zijn. In ieder geval kunt u deze dag aansluiten bij een van de vele rondleidingen over de rioolwaterzuivering. Tijdens deze wandeling geven onze excursieleiders u graag uitleg over het zuiveringsproces en hoe wij het vuil binnenstromende water weer schoon de natuur in laten stromen. Heeft u kinderen? Dan kunt u het beste aansluiten bij de speciale kindertour, waar onze excursieleiders de kids op ludieke wijze door het zuiveringsproces loodsen.

Veel te zien en beleven
Daarnaast zijn er op deze 6e Zondag Waterdag nog tal van andere activiteiten, zoals:
  • een presentatie en uitleg over onze projecten in Esch, Haaren en Oisterwijk, waarbij de nadruk ligt op Essche Stroom projecten;
  • een prachtig uitgezette fietstocht, die u langs verschillende waterschapsprojecten voert. Sommige daarvan zijn al gerealiseerd, andere nog in uitvoering: Beekherstel en vispassages Kleine Aa, Herinrichting Voorste Stroom, Natte Natuurparel de Kampina, Baggeren Essche Stroom, Waterberging Esch en vispassage Nemer op landgoed Nemerlaer, vlak naast de zuivering;
  • meten en besturen in de keten: een samenwerkingsproject met de gemeente Haaren;
  • een spannende scholenquiz waarbij vier scholen uit Esch, Haaren, Oisterwijk en Boxtel strijden om de vraag: Welke klas weet het meest van water?
Kortom, zet deze dag alvast in uw agenda en kom de 18e september!
« Terug